Flam de tòfona negra

Una recepta facilitada per la Roser Solà que de ben segur que no us deixarà indiferents. Es tracta d’un deliciós postre, digne dels àpats més especials. Ingredients 320 g de sucre 320 g d’aigua 12 rovells d’ou 3 ous 50 g de nata Un pessic de sal 20 g de tòfona negra fresca Elaboració Amb […]


Rissotto de tòfona negra

Un altre plat senzill per degustar tòfona.  La recepta la podeu realitzar amb qualsevol tipus de tòfona fresca (negra, gravada, magenc, d’estiu…), en aquest cas utilitzarem el diamant negre de la cuina, la tòfona negra. Ingredients (4 persones) 350 g arròs carnaroli 20-30 g tòfona negra fresca 2 cebes mitjanes 1 l de caldo vegetal […]


Estofat de verdures amb seitan i bolets

Una recepta de Montse Vallory, xef especialitzada en alimentació natural, extreta de la revista digital etselquemenges.cat. Com que ja tenim la tardor aquí, i per sort, les seves pluges també, aquest plat ens escalfarà i reforçarà per passar bé aquestes baixes temperatures. Que aprofiti! Ingredients 2 pastanagues, 2 naps i 1 xirivia a rodanxes grans […]


Ous ferrats amb tòfona

Potser la recepta més senzilla per fer amb tòfona, i alhora una de les més saboroses i espectaculars… Bé, us deixo que ho jutgeu vosaltres mateixos/es!   Ingredients Ous Tòfona negra, gravada o d’estiu Oli d’oliva suau Sal Elaboració Primerament, agafeu tots els ous que volgueu utilitzar per aquest plat (un o dos ous per […]


Aperitiu de tòfona

Una recepta senzilla a l’abast de tot tipus de cuiners i cuineres!. Fàcil i perfecta per introduir-se dins el món de la tòfona i gaudir de la seva excel·lent aroma!   Ingredients Pa integral o pa normal Tòfona negra o tòfona gravada Sal Oli d’oliva suau   Elaboració 1. Talleu les llesques de pa i […]


Croqueta de cep i gamba

Ingredients 10 cebes 20 caps de gamba 20 cossos de gamba 2 l de llet (de civada si no us agrada la de vaca) 300 g de farina 250 g de mantega 100 g de ceps picats Oli d’oliva verge extra Sal i pebre Elaboració 1. Piqueu la ceba ben fina i, en una cassola […]


Hamburguesa de tardor

Les hamburgueses fetes a casa són les millors, veiem el que hi posem i a més a més les  podem fer de diferents gustos.Acompanyada amb bolets i moniato és molt fàcil de fer, és de temporada i queda un plat ben complert.  Ingredients Carn picada de vedella moniatos bolets (rossinyols en aquest cas) sal, pebre i […]